In Zuidoost-Azië worden Pandan bladeren gebruikt om een unieke smaak te geven aan desserts, drankjes en hartige gerechten.
Bandoeng’22 heeft een uitgebalanceerde smaak van gedistilleerde pandanbladeren gecombineerd met Aziatische kruiden.
Indonesian Mule
- 40ml Dik&Schil Circulaire Gin
- 20ml Bandoeng'22
- 20ml Limoen sap
- Voeg 3 stukjes komkommer toe aan een shaker en muddle deze.
- Vul de shaker met ijsblokjes en voeg de gin, de likeur en limoensap toe.
- Goed shaken zodat alle smaken met elkaar mengen.
- Strainen in een hoog glas over nieuw ijs heen, en af toppen met ginger beer.
- Serveer de cocktail met dunne schijfjes komkommer.
Signature cocktail van Stijn Fisher.
Bartender & eigenaar van Dik & Schil.
Pandan Colada
- 40ml Bandoeng’22
- 30ml Tropical witte Rum
- 50ml kokos melk
- 10ml suiker siroop
- Vul een hoog cocktailglas met voldoende ijs. Giet de pandanlikeur, rum, kokosmelk en siroop in een shakebeker. Voeg voldoende ijs toe.
- Sluit de mengbeker en schud minstens 30 seconden.
- Giet de cocktail in het hoge cocktailglas met behulp van een zeef.
- Garneer het drankje met een pandanblad en een schijfje gedroogde citroen (optioneel)
Signature cocktail from bartender Daryl Lieuw-On.
(The Rumah, Rotterdam)